Opplæring for nye flymeteorologer
Hvis du skal læres opp i flyvær vil du, i samarbeid med din nærmste leder (evt FAF), komme frem til en individuell opplæringsplan. Da vil du foreta en kartlegging, og det legges på bakgrunn av denne opp en plan for hva du skal læres opp i helt konkret.

Uansett om du har fått en plan eller ikke, her er litt du kan starte med.

  1. Værvarslingsdivisjonen har en egen wiki-side for opplæring: --> metklim.met.no --> opplæring i ve kolonne. Her finner du litt av hvert som Nyheter, Aktivitetsplan, IOP-info og Kompetanseportalen mm. Denne siden er under kontinuerlig oppdatering.
  2. Vi har "Kompetanseportalen" som viser kompetansekrav for å kunne arbeide med  flyværvarsling. Her skal man også kunne finne noe opplæringsmateriale. Er det noe du savner så si i fra til kompetanseansvarlig (Sofia W) eller Knut R.
  3. Ikke operativ informasjon om flyværtjenesten finner du på wiki.
  4. Du kan også sette deg inn i hva styringsystemet Kvalifly innholder. Under "operativ kvalifly" (i kolonnen til venstre inne i Kvalifly) finner du en alfabetisk opplisting av operative rutiner mm. Her ligger også dokument skrevet av Heidegård om flyværtjenestens organisering og oppgaver (fra 2011). Spørsmål om Kvalifly rettes til Knut Restad.
  5. Lokalkunnskap. Flyplassene, og det som er relevant for varsling på og rundt disse, er dokumentert i lokun (VA,VV, VNN). Det er også laget opplæringsmateriale for de ulike varslingsområdene. Disse finner du på igså på wikien, her, en bit ned på siden under "Dokumentasjon av varslingsområder".
  6. Opplæringsmoduler her i moodle spesielt for flymeteorologer:

Opplæringskrav som resultat av omorganiseringen nå i 2016. Tar opp parallellvakter mm.

Har du tips om flere ting som kan være nyttige på denne siden, så kontakt sofiaw@met.no. På forhånd takk!

Red 8/2-2015 SW